کارآموزی در هیواشبکه
بیکاری ،تخصص ،کارآموزی، اشتغال
در این مقاله قصد داریم یکی از مهمترین چالش های دانش آموختگان رشته کامپیوتر را بیان کرده و راه حلی برای آن پیشنهاد کنیم.
رشته کامپیوتر به عنوان دومین رشته ای است که هر ساله در دانشگاه های کشور بیشترین دانشجو را می پذیرد. دانشجویان هر ترم واحدهای درسی زیادی را پاس کرده ، بدون آنکه بدانند کاربرد آن ها چیست و در کجا به کار می آید؟ هر ساله تعداد زیادی از دانشجویان، از دانشگاه فارغ التحصیل شده و وارد بازار کار می شوند؛ آیا این سیل گسترده دانش آموخته از رشته کامپیوتر آمادگی و مهارت کافی برای ورود به دنیای کار را دارند؟ آیا دانشی که دانشجو در دانشگاه فرا گرفته برای کار کردن در دنیای IT کافی است؟ آیا این دانش پاسخ گوی نیاز سازمان ها و شرکت هاست؟ آیا اخلاق حرفه ای یک کارشناس کامپیوتر را داراست؟
این تمام ماجرا نیست ؛ دانشجویانی هستند که دانش آموخته رشته کامپیوتر بوده و به عنوان یک منشی مشغول به کار هستند و سقف کاری آنها نهایتا در بعد دانش عمومی کامپیوتر همچون ICDL می باشد. این به هیچ وجه اتفاق قشنگی نیست. قطعا جایگاه یک مهندس کامپیوتر فراتر از اینهاست. شاید انتخاب رشته نادرست و بدون شناخت، بازار کار بیمارگونه و نبود یک متد سازنده و کارا ، این شرایط را برای جامعه رغم زده است. بعضی از همین افراد نیز برای پوشش ضعف تخصصی خود ،وارد مقاطع بالاتر می شوند. بیایید نگاهی به خبرهای بازار کار بیندازیم ؛ یک کاربر اینترنتی اوضاع باراز کار کامپیوتر را جویا شد. کاربر دیگری در پاسخ به او چنین گفت :
” اگر به حقوق 200 هزار تومان قانع باشی ، شغل های فراوانی را می توانی پیدا کنی ، اگر به 500 هزار تومان قانع باشی باید بیشتر جستجو کنی و اگر دنبال حقوق بیشتر از 800 هزار تومان هستی باید تخصص داشته باشی”.
نکته ظریفی در این پاسخ نهفته بود : “باید تخصص داشته باشی” !
آیا دانش آموختگان کامپیوتر با تخصص خاصی از دانشگاه خارج می شوند؟ در سایت دیگری نوشته بود :
“با توجه به رشد روز افزون دنیای کامپیوتر ، امروزه بیش از هر زمان دیگری به متخصصان کامپیوتر نیاز هست ” !
و در ادامه می افزاید :
“یک مهندس کامپیوتر اگر علاقه مند باشد ، هرگز با مشکل بیکاری مواجه نخواهد شد.”
فرصت های شغلی رشته کامپیوتر به قدری گسترده است که نه تنها دانش آموختگان این رشته به راحتی می توانند جذب بازار کار شوند ، بلکه دانشجویانی هم که هنوز فارغ التحصیل نشدند هم می توانند در بازار کار فعالیت کنند.
نکته بسیار جالب این جاست که در خبرها می خوانیم :
“رشته کامپیوتر که باعث جهانی شدن اطلاعات و ارتباطات است ، رشته روز و رشته آینده است . تا جایی که پیش بینی می شود تا چند سال آینده در کشور های توسعه یافته همان قدر که به نیروی برق وابسته هستند به شبکه و اینترنت هم وابسته باشند.
بیایید سری بزنیم به دنیای تجارت در حوزه IT ؛ خیلی جالب است !! دو نفر از 10 ثروتمند برتر دنیا در زمینه IT کار می کنند !
1- بیل گیتس رییس سابق شرکت مایکروسافت
2- لری الیسون بنیانگذاران و مدیر عامل شرکت اوراکل.
مارک زوکربرگ، جوانی با 17میلیارد دلار ثروت !
او که بنیانگذار شبکه اجتماعی فیسبوک است به واسطه سهام فیسبوک امروز به جوانترین میلیاردر دنیا تبدیل شده.
مایکروسافت ، اپل ، گوگل ، اوراکل ، سیسکو ،آمازون ، ebay ، فیسبوک و…. همه مثال هایی از پتانسیل فراوان دنیای IT برای کار و سرمایه گزاری است . مطالعه در مورد این شرکت ها ، جستجو در تارخچه این ها و شنیدن سخنان مدیرانشان قطعا بیشتر این حقیقت را آشکار می کند.
صنعت IT امروزه در رده پر درآمد ترین و پر شغل ترین رشته صنعتی دنیاست. جالبترین بخش داستان در مورد کشور عزیزمان ایران هست ؛ اگر نگاهی بیاندازید به سایت فارس نیوز که گزارشی در خصوص پر درآمدترین شغل کشور دارد، به نتیجه جالبی خواهید رسید.
همشهری جوان:
دلایل بسیاری وجود دارند که باعث می شوند هیچ کس دوست نداشته باشد کسی از میزان دقیق دارایی اش باخبر شود. اینها تنها محدود به قشر پردرآمد جامعه هم نمی شود، اگر به دوروبرتان دقت کنید، حتی آدم های کم درآمد هم به طور دقیق به شما نمی گویند چقدر درآمد دارند!
این شاید خودش موضوع خوبی برای یک پرونده در آینده باشد که چرا ما تا این حد پنهان کار یا محافظه کار هستیم اما فعلا همین بس که این فضا را درک کنید و بدانید ما برای تهیه این پرونده با چه دشواری هایی مواجه بودیم.
موضوع ، درآمدزاترین تخصص های حال حاضر ایران است. این موضوع را با پردرآمدترین اشخاص ایران اشتباه نگیرید که آن حکایت دیگری دارد. حتی موضوع مورد بحث ما مربوط به مشاغلی مثل ساختمان سازی یا کارخانه داری نیست که آنها بیش از تخصص به سرمایه نیاز دارند.
بنابراین پرس و جو درباره پردرآمدترین مشاغل حال حاضر ایران را آغاز کردیم و فهرستی که همراه با توضیح می خوانید حاصل همین جست و جو میان جامعه محافظه کار ایران است!
کامپیوتر و تخصص
دیگر حتی در بقالی ها هم روزگار بدون کامپیوتر سر نمی شود. دنیا مدرن شده و در هر کسب و کاری نیاز به استفاده از کامپیوتر وجود دارد. بعضی مشاغل که حتی بدون این وسیله فلج می شوند، نمونه اش همین روزنامه نگاری که اگر کامپیوتر را از تحریریه ها بردارند همه از ناتوانی به گریه می افتند.
در ماه های واپسین سال گذشته بود که چند روزی استفاده از ای میل ها ناممکن شد. بعدها که کارشناسان حوزه فناوری در یک سایت خبری به تحلیل ماجرا پرداختند، آمارهای شگفت آوری از میزان خسارت های اقتصادی بابت همان چند روز مسدودشدن ای میل ها به دست آمد.
در واقع امروز معاملات تجاری مهم و رد و بدل شدن پول در شبکه های بانکی داخل و خارج کشور توسط اینترنت و از طریق کامپیوتر صورت می گیرد. به این ترتیب برمی گردیم به سر خط ماجرا و همان متخصص های کامپیوتر.
در این باره می توان ساعت ها سخن گفت اما چکیده ای از این بحث را می توان اینگونه مطرح کرد که نیاز بازار به سمت تخصص کامپیوتر است و در حال حاظر کشور دارای پتانسیل فراوانی چه در زمینه ی سرمایه گذاری و چه در زمینه ی ایجاد شغل است.
اما بزرگترین ضعف کار را می توان این مسئله بیان نمود : نبودن و نداشتن تخصص
البته گذراندن دوره های تخصصی نیز بدون برنامه ریزی صحیح و نیاز سنجی مناسب دقیقا به همان مسیری منتهی می شود که بسیاری از دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه ها طی کرده و می کنند. حتما متوجه شدهاید مشابه دانشگاه جدیدا تب و تاب دوره های شبکه نظیر MCITP و CCNA و … زیاد و زیادتر شده و بسیاری از افراد بدون برنامه ریزی مناسب به امید کسب تخصص در این دوره ها شرکت می کنند اما یادگیری بی هدف و تئوریک و بدون اصول و نیازسنجی ، تجربه را رغم خواهد زد که تلخی آن قبلا هم چشیده شده.
پرسنل شرکت هیوا از سال 85 وارد عرصه IT شدند و فعالیت خود را به صورت تخصصی در دنیای گسترده شبکه های کامپیوتری متمرکز کردند و در این زمینه به یاری خدا تجربیات زیادی کسب نمودند. گروه هیوا که در بعد آموزشی و اجرای پروژه های شبکه پیشرو بوده و با متد آموزشی خاص خود که مبتنی بر دانش همراه با انجام سناریو های عملی است در آماده سازی نیروهای متخصص گامی موثر برداشته است . هم اکنون بسیاری از کارشناسان IT و همینطور پرسنل شبکه ی شرکت های معتبر گیلان از دانش آموختگان گروه آموزشی هیوا هستند. بر همین اساس و بنابر درخواست های مکرر دوستان برای یادگیری اصول و آیین کسب و کار در زمینه شبکه و اخلاق و رفتار کاری و یادگیری ساختار کاری ، طرحی را تعریف کرده ایم تحت عنوان آیین کار که طی یک دوره ی کارآموزی دانش تجربی همراه با علم را را در اختیار دانش آموختگان کامپیوتر و علاقمندان به شبکه قرار می دهیم .
کارآموزی
دوره ی کارآموزی هیوا مسئله ای جدا از دوره های شبکه ای است که در گروه آموزشی هیوا برگزار می شود. کارآموزی در سطوح مختلفی تعریف شده است . همانطور که قبلا اشاره شد برای جذب در بازار کار تنها دانش تئوریک کافی نیست و دانش فنی نیز ضرورت دارد اما باز هم کافی نیست . دانش تعامل با مشتری ،رفتار سازمانی، نحوه ی برنامه ریزی و ساختار بندی کار ، اصول گزارش نویسی ، اصول پشتیبانی همگی تکنیک هایی است که در این دوره به آن پرداخته می شود.
بر اساس ارزیابی ای که شرکت از کارآموزان به عمل می آورد و بسته به سطح و نیاز کارآموز ، دوره کارآموزی هیوا را در 3 سطح متفاوت طرح ریزی کردیم که در ادامه توضیح می دهیم.
کارآموزی سطح 3: کارشناس شبکه
مهارت هایی که کارآموز در این سطح کسب خواهد کرد:
1. آشنایی با اصول اولیه ساختار کاری اداری و شرکتی
2.شناخت چارچوب کاری
3. نحوه تعامل با کارفرما , پرسنل و همکاران
4.آشنایی با شبکه و راه اندازی و پشتیبانی شبکه ,اینترنت , مدیریت سایت های ادارات , مراکز دانشگاهی و…
5.یادگیری اصول و نحوه ی گزارش نویسی
6.جمع بندی
با گذراندن دوره سطح 3کارآموز می تواند بعنوان پشتیبان سایت دانشگاه , بیمارستان , آزمایشگاه , مراکز تحقیقاتی ,شرکتها , مرکز کامپیوتر کارخانه های صنعتی و ISPها مشغول بکار شود .
در پایان گواهینامه ی دوره ی کارآموزی فنی از طرف شرکت هیوا به کارآموز اعطا می شود.
کارآموزی سطح 2 : Server Administrator
مهارت هایی که کارآموز در این سطح کسب خواهد کرد:
1.کسب مهارت های کارآموزی سطح 3
2. شرکت در کارگاه های آموزشی تخصصی مدیریت سرورهای مختلف ازجمله AD ,DNS,DHCP,WDS ,Terminal,FTP و به طور کلی راه اندازی سرویسهای مختلف پرکاربرد در ادارات و سازمانها.
با گذراندن سطح 2 ،کارآموز می تواند بعنوان کارشناس IT اداره و یا بانک و مراکز بزرگ اداری واحد IT مشغول بکار شود که توانایی راه اندازی و config سرورها را نیز دارد.
کار آموزی سطح 1: Enterprise
مهارت هایی که کارآموز در این سطح کسب خواهد کرد:
1. کسب مهارت های کار آموزی سطح 2
2. گذراندن دوره های تخصصی مجازی سازی ( امنیت شبکه و مجازی سازی)
3.طراحی ساختار شبکه بسته به سناریو های مختلف کاری و ارائه راه حل های مناسب
3. پیاده سازی طرح و راه اندازی سرورهای مختلف ، خطایابی و رفع اشکالات شبکه. (استاندارد سازی )
4.پیکربندی سرورهای HP
در این سطح کارآموز مهارت های کافی را برای کار در دنیای حرفه ای فرا می گیرد و در صورتی که کارآموز بتواند تمامی معیارها و ملاک های سنجش ما را کسب کند می تواند در شرکت هیوا مشغول کار شود.
امیدواریم به یاری خدا بتوانیم گامی موثر در جهت اشتغال زایی کشور داشته باشیم.
به امید موفقیت هر چه بیشتر ایران و ایرانی.
جان محمدی
26 تیر 1401
سلام من تهران هستم . چطور میتونم دوره هاتون را شرکت کنم؟
مونا ارادتی
2 شهریور 1401
سلام وقتتون بخیر. از طریق شماره تماس آموزشگاه و یا ارسال پیام به واتساپ 09114545193 با آموزشگاه ارتباط بگیرید تا در مورد شرکت در دوره ها راهنماییتون کنن