
تفاوت پردازنده Core i5 و Core i7
تفاوت پردازنده Core i5 و Core i7 : برای بسیاری از مصرف کنندگانی که به دنبال یک کامپیوتر رومیزی یا لپ تاپ جدید هستند، یکی از بزرگترین دغدغه ها نوع پردازنده ای است که سیستم باید داشته باشد. دو تا از خانواده های CPU که اغلب انتخاب را دشوار می کنند، Intel Core i5 و Intel Core i7 هستند؛ زیرا این دو نقاط اشتراک زیادی دارند. مانند بسیاری از اجزای کامپیوتر، دهها مدل در هر سطح وجود دارد که می توانید از بین آن ها انتخاب کنید و این می تواند کمی سخت باشد.
تفاوت میان پردازنده های Core i3 (که عمدتاً در سیستم های اقتصادی یافت می شود) و Core i9 (قدرتمند برای سناریوهای با کارایی بالا) واضح تر است اما تفاوت های بین Core i5 و Core i7 می تواند ظریف تر و جزئی تر به نظر برسد، بهخصوص زمانی که قیمت های Core i5 در مقابل Core i7 گاهی بسیار نزدیک است.
همیشه یک پاسخ روشن و قطعی وجود ندارد که در یک موقعیت خاص کدام بهتر است، و اغلب، فقط به بودجه شما بستگی دارد. اما دانستن نکات ضروری در مورد هر یک می تواند به شما کمک کند انتخاب هوشمندانه تری داشته باشید.
Core در یک پردازنده چیست؟
قبل از آنکه به بیان تفاوت پردازنده Core i5 و Core i7 بپردازیم، ابتدا لازم است تعریفی از core یا هسته و هر یک از پردازنده ها را بدانیم.
هسته واحدی است که اغلب به عنوان واحد پردازش مرکزی (CPU) شناخته می شود و مسئولیت اجرای وظایف محاسباتی را بر عهده دارد. این بخشی از یک CPU است که دستورالعمل ها را دریافت می کند و اقدامات و محاسبات را انجام می دهد. هسته در یک پردازنده مجموعه ای از دستورالعمل ها است که به یک برنامه نرم افزاری اجازه می دهد تا یک کار خاص را انجام دهد.
پردازنده i5 چیست؟
Core i5 یک پردازنده میان رده است که توسط اینتل توسعه و تولید شده است. این پردازنده از دو هسته ای تا دوازده هسته ای موجود است. شما می توانید آن را در هر دو کامپیوتر دسکتاپ و لپ تاپ استفاده کنید.
مثلا، اگر در حال بازی یک نفره هستید، تفاوتی بین پردازنده های Core i3 و Core i5 چیز زیادی نخواهید دید. با این حال، اگر چندین فایل را در Adobe Photoshop ویرایش کنید، می بینید که Core i5 در مقایسه با پردازنده های نسل قدیمی، آن کار را سریعتر انجام می دهد.
پردازنده i7 چیست؟
Core i7 خانواده ای از پردازنده های 64 بیتی با کارایی بالا است که توسط اینتل توسعه یافته است. نسل دوازدهم این پردازنده دارای 16 هسته و با فرکانس 4.80 گیگا هرتز می باشد که می تواند تا 25 مگابایت کش را ارائه دهد. پردازنده i7 برای دسکتاپ ها و لپ تاپ های سطح بالا طراحی شده است. این اولین نسل پردازنده است که از ریزمعماری Nehalem استفاده می کند.
با این حال، استفاده از Core i7 فقط برای کاربرانی که نیاز به استفاده از نرمافزارهای با وضوح بالا مانند بازیهای ویدیویی AAA، ویرایش ویدیو، یا میخواهند اشیاء سهبعدی ارائه کنند، منطقی است.
مزایای پردازنده i5
با دانستن مزایا و معایب هر یک از پردازنده ها راحتتر می توان تفاوت پردازنده Core i5 و Core i7 را درک کرد. از جمله مزایای پردازنده i5 عبارتست از:
- معماری 64 بیتی را برای کار قابل اعتماد ارائه می دهد.
- پردازنده های i5 توانایی کار با حافظه یکپارچه را ارائه می دهند که به عملکرد برنامه ها کمک می کند.
- پردازنده های i5 سرعت عملکرد بالایی دارند. بنابراین، می تواند با حداکثر نرخ پردازنده 4.90 گیگاهرتز کار کند
- فناوری توربو موجود در پردازنده i5 به شما کمک می کند تا سرعت کار سیستم های محاسباتی را افزایش دهید.
مزایای پردازنده Core i7
- سرعت پردازش بسیار سریع
- ارائه سیستم خنک کننده بسیار قابل اعتماد
- ارائه مجازی سازی داده ها به کاربران که به آنها کمک می کند تصاویر و گرافیک های ویدیویی با کیفیت بالا دریافت کنند.
- پردازنده ایده آل برای علاقه مندان به بازی و هنرمندان دیجیتال
- پشتیبانی از اجرای 64 بیتی
- i7 یک ویژگی فناوری hyper-threading را ارائه می دهد
- پشتیبانی از حافظه اصلی DDR3
معایب پردازنده i5
- از فناوری مجازی سازی دادهها برای مشاهده تصاویر و گرافیک ویدیویی با کیفیت بالا پشتیبانی نمیکند.
- مصرف انرژی core-i5 در مقایسه با نوع پردازنده core-2 duo بهتر نیست.
- نیاز به مادربردهای جدیدتری دارد.
- پردازنده i5 به ولتاژهای بالاتر حساس است.
معایب پردازنده های Core i7
- پردازنده نسبتاً پرهزینه
- مصرف برق نسبت به سایر پردازنده ها بالاست.
- پردازندههای i7 فقط با حافظه DDR3 کار میکنند، به این معنی که کاربرانی که از DDR2 ارتقا مییابند باید مادربرد جدیدی داشته باشند.
- نرم افزار زیادی برای multithreading مورد نیاز نیست، به این معنی که کاربران متوسط عملکرد چندانی کسب نمی کنند.
کدام برای چه کسی بهتر است؟
حال که تفاوت پردازنده Core i5 و Core i7 را متوجه شدید، بهتر می توانید تصکیک بگیرید که کدام نوع پردازنده برای شما مناسب است. به عنوان جمع بندی می توان اینطور گفت که پردازنده های Core i5 برای کاربران تجاری یا کاربران خانگی که میخواهند از رایانه برای کارهای اداری استفاده کنند یا میخواهند بازیهای معمولی انجام دهند ایدهآل است.
با این حال، اگر می خواهید سیستم شما تقریباً مانند یک سرور با قدرت ابر محاسباتی باشد، باید سیستمی را با پردازنده i7 انتخاب کنید.
خدمات ما در مجموعه هیواشبکه شامل :
شرکت فنی و مهندسی هیوانوآوران داده گستر : مجری طراحی ، پیاده سازی ، پشتیبانی پروژه های شبکه و امنیت در استان گیلان – رشت و شهرها و استانهای همجوار
آموزشگاه تخصصی هیواشبکه : برگزار کننده دوره های تخصصی شبکه و امنیت ، پیکربندی سرور HP ، مجازی سازی ، MCSA 2016 ، نتورک و … به صورت حضوری با مجوز از سازمان فنی و حرفه ای و آموزش کارکنان دولت در رشت ، استان گیلان و به صورت مجازی در سراسر کشور
در خدمت شما عزیزان هستیم.
امیر
7 آذر 1401
سپاس
خیلی استفاده کردم مختصر مفید روشن وگویا
خداقوت به اعضای مجموعه
مونا ارادتی
9 آذر 1401
خدا رو شکر انشالا مطالب برایتان عملی و کاربردی باشد.