2 آبان 1401 آموزش های کاربردی / دوره های امنیت بدون دیدگاه

راه کارهای امن سازی سرویس های شبکه

راه کارهای امن سازی سرویس های شبکه : نقض امنیت رایانه امری عادی است و هر روز چندین مورد در سراسر جهان رخ می دهد. برخی از آنها جزئی و با از دست دادن اطلاعات یا منابع پولی، اندک در نظر گرفته می شوند، اما بسیاری از آنها بزرگ یا حتی فاجعه بار در نظر گرفته می شوند. شاید در مورد هک شبکه Sony Pictures در سال 2014 شنیده باشید که FBI آن را به دولت کره شمالی نسبت داده است. اخیراً، هکرهای روسی متهم به دستکاری در سیستم های رأی گیری در انتخابات ریاست جمهوری 2016 ایالات متحده و شرکت ها و سازمان های دولتی اوکراین شده اند.

هکرها به طور مداوم به دنبال آسیب پذیری های جدید برای بهره برداری هستند. هنگامی که شبکه ها ایمن نیستند، اطلاعات مربوط به سازمان ها و افراد و حتی دولت ما در معرض خطر یا اعمال نفوذ علیه ما قرار دارند. تحلیلگران امنیت اطلاعات اقدامات امنیتی را برای محافظت از شبکه های کامپیوتری سازمان توسعه و اجرا می کنند. با افزایش تعداد حملات سایبری، دانش و تخصص آنها در تقاضای فزاینده است.

امنیت شبکه چیست؟

طبق گفته موسسه SANS، امنیت شبکه فرآیند انجام اقدامات پیشگیرانه برای محافظت از زیرساخت شبکه از دسترسی غیرمجاز، سوء استفاده، نقص، اصلاح، تخریب یا افشای نادرست است. اجرای این اقدامات به رایانه ها، کاربران و برنامه ها اجازه می دهد تا عملکردهای حیاتی مجاز خود را در یک محیط امن انجام دهند.

ایمن سازی یک شبکه به ترکیب پیچیده ای از دستگاه های سخت افزاری مانند روترها، فایروال ها و… و برنامه های نرم افزاری ضد بدافزار نیاز دارد. سازمان های دولتی و کسب و کارها از تحلیلگران امنیت اطلاعات برای اجرای طرح های امنیتی استفاده می‌کنند و دائماً اثربخشی این طرح‌ها را نظارت می کنند.

چرا امنیت شبکه مهم است؟

امنیت شبکه یکی از مهمترین جنبه هایی است که باید در هنگام کار از طریق اینترنت، LAN یا روش های دیگر در نظر گرفته شود، صرف نظر از اینکه کسب و کار شما چقدر کوچک یا بزرگ است. در حالی که هیچ شبکه ای وجود ندارد که در برابر حملات مصون باشد، یک سیستم امنیتی شبکه پایدار و کارآمد برای محافظت از داده های مشتری ضروری است. یک سیستم امنیت شبکه خوب به کسب و کار کمک می کند تا خطر قربانی شدن، سرقت اطلاعات و خرابکاری را کاهش دهد.

امن سازی سرویس های شبکه

امنیت شبکه برای شبکه های خانگی مهم است. اکثر خانه‌هایی که اتصال به اینترنت پرسرعت دارند، یک یا چند روتر بی‌سیم دارند که در صورت عدم ایمن سازی مناسب، می توانند مورد سوء استفاده قرار گیرند. یک سیستم امنیتی شبکه به کاهش خطر از دست دادن داده، سرقت و خرابکاری کمک می کند.

نکات مهم در امن سازی شبکه خانگی

مراحل ساده ای وجود دارد که می توانید برای اطمینان از ایمن بودن شبکه خانگی انجام دهید:

  • نام کاربری و رمز عبور مدیر مودم (روتر) خود را تغییر دهید
  • نام شبکه را تغییر دهید
  • رمزگذاری را فعال کنید
  • از رمزهای ساده استفاده نکنید و ترکیبی از حروف کوچک و بزرگ و سیمبل و عدد را رعایت نمایید.
  • شبکه های مهمان را خاموش کنید

همانقدر که امنیت شبکه در شبکه های خانگی اهمیت دارد، در سطح سازمانی و امن سازی سرویس های شبکه و همچنین در دنیای تجارت نیز پر اهمیت است. امنیت شبکه به محافظت از ایستگاه های کاری شما در برابر نرم افزارهای جاسوسی مضر کمک می کند. همچنین تضمین می کند که داده های مشترک ایمن نگه داشته می شوند. زیرساخت امنیتی شبکه چندین سطح حفاظت را برای جلوگیری از حملات MiM با شکستن اطلاعات به بخش های متعدد، رمزگذاری این قسمت ها و انتقال آنها از طریق مسیرهای مستقل فراهم می کند، بنابراین از مواردی مانند استراق سمع جلوگیری می کند.

از آنجایی که در سطح سازمانی سرویس های متعدد شبکه راه اندازی می شود، علاوه بر امنیت زیرساختی، امنیت سرویس های شبکه نیز اهمیت زیادی دارد. سرویس های شبکه بطور معمول شامل اکتیودایرکتوری، DHCP، DNS، WSUS و … می شود.

امن سازی سرویس شبکه اکتیودایرکتوری

بسیاری از سازمان ها از Active Directory مایکروسافت به عنوان ابزار مرکزی خود برای احراز هویت و مجوز دسترسی کاربران و سیستم های خود استفاده می کنند. اکتیو دایرکتوری شامل پایگاه داده ای است که تمام حساب های کاربری، حساب های مدیریتی، ایستگاه های کاری، سرورها و سایر اشیاء را در خود جای می دهد. این پایگاه داده بر روی سروری به نام کنترل کننده دامنه (DC) ذخیره می شود که بسیاری از مهاجمان هنگام تلاش برای به خطر انداختن یک محیط، حملات خود را روی آن متمرکز می کنند.

امن سازی سرویس های شبکه

در بحث امن سازی سرویس های شبکه ، امن سازی اکتیودایرکتوری به دلیل جایگاه مهمی که در اکثر سازمان ها دارد، از اهمیت بالایی برخوردار است، به خصوص که امروزه بسیاری از محیط های اکتیو دایرکتوری دارای اینترنت نیز هستند. از جمله کارهایی که می توان برای امن سازی سرویس شبکه اکتیودایرکتوری انجام داد عبارتند از:

  • استفاده از حساب های دامنه با حق دسترسی ویژه (privileged domain accounts) را محدود کنید.
  • گزارش رویدادهای ویندوز را برای یافتن نشانه‌های به خطر افتادن امنیت Active Directory نظارت کنید
  • از میزبان های مدیریتی ایمن برای دسترسی به AD با امتیاز ویژه استفاده کنید.
  • از مزایای بسیار عالی مجازی سازی بهره ببرید.
  • پشتیبان گیری مداوم را در اولویت های خود جهت امن سازی سرویس شبکه قرار دهید.
  • با استفاده از پچ های امنیتی و مهم و حیاتی سیستم عامل و سرویس های خود را به روز نگه دارید.
  • از آنتی ویروس، آنتی اسپم، ضدبدافزار و … استفاده نمایید.

این موارد تنها بخشی از راه کارهایی است که می توانید برای حفظ امنیت سرویس های شبکه خود از آنها بهره ببرید. جهت مطالعه بیشتر در مورد امنیت سرویس اکتیودایرکتوری، به مقاله راهکارهای امن سازی اکتیودایرکتوری مراجعه نمایید.

خدمات ما در مجموعه هیواشبکه شامل :

شرکت فنی و مهندسی هیوانوآوران داده گستر : مجری طراحی ، پیاده سازی ، پشتیبانی پروژه های شبکه و امنیت در استان گیلان – رشت و شهرها و استانهای همجوار
آموزشگاه تخصصی هیواشبکه : برگزار کننده دوره های تخصصی شبکه و امنیت ، پیکربندی سرور HP ، مجازی سازی ، MCSA 2016 ، نتورک و … به صورت حضوری با مجوز از سازمان فنی و حرفه ای و آموزش کارکنان دولت در رشت ، استان گیلان و به صورت مجازی در سراسر کشور
در خدمت شما عزیزان هستیم.